Afvallen Met de Kettlebell

afvallen kettlebellAfvallen met de kettelbell wordt steeds populairder. Het was geen nieuw ‘afvalwonder’ dat insloeg als een bom en na korte tijd weer uit de mode raakte.

Nee, juist door de eenvoud en eerlijkheid is de kettlebell langzaam maar gestaag naar grotere hoogte geklommen.

En dat is niet zo vreemd, want dit compacte gietijzeren object heeft evenveel te bieden als een heel arsenaal fitnestoestellen op de sportschool.

Kettlebell Training Workout

Bij de kettlebell horen speciale kettlebell-oefeningen. De training is heel veelzijdig en op elk niveau te doen. Met een dagelijkse training van 20 minuten kun je enorm veel resultaat boeken en bovendien kun je de oefeningen gewoon thuis doen. Om je een beetje een idee te geven van het soort oefeningen kun je hier kijken naar een oefensessie voor beginners:

Kettlebell Training voor Vrouwen

De gietijzeren kettlebell wordt veelal met brede sterke mannen geassocieerd, maar doordat de kettlebell de vetbranding behoorlijk versnelt, is de training voor vrouwen ook heel aantrekkelijk. Je spieren worden sterker en je bouwt spiermassa op en breekt vet af. Je lichaam krijgt naar verhouding dus meer spiermassa, waardoor je stofwisseling enorm omhoog gaat.

Als je daarbij ook nog eens cardiotraining doet met de kettlebell, dan kan je met je oefeningen heel erg veel caloriën verbranden. Je kunt je trainingsschema precies zo opzetten als voor jou het meest ideaal is, en je kunt op elk niveau oefeningen doen.

Als je dus wilt afvallen is trainen met de kettlebell ideaal en nog leuk ook! Zin om nu lekker thuis te gaan starten met je kettlebell training?

 

====>>> Start Vandaag je Thuis Training met de Kettlebell <<< ====

 

Welke Kettlebell Moet Ik Kiezen?

Kettlebells zijn te koop in verschillende gewichtsklassen. Zorg ervoor dat je niet met een te zware kettlebell traint, want dan kun je blessures oplopen. De beschikbare gewichten zijn:

  • 4 kg: voor vrouwen met een slechte conditie, die heel lang niet gesport hebben en voor de vrouw boven de 65
  • 8 kg: ideale kettlebell voor de beginner
  • 12 kg: voor vrouwen met een goede conditie, die al gevorderd zijn of mannen boven de 65 en mannen met een slechte conditie
  • 16 kg: beginners kettlebell voor mannen en eventueel voor hele sterke vrouwen
  • 20 kg / 24 kg voor de gevorderde man met een goede conditie
  • 32 kg / 48 kg voor de zeer gevorderde man en grizzlyberen

 

Je ziet dus dat voor iedere leeftijd en alle omstandigheden een geschikte kettlebell bestaat; aan jou om hem in huis te halen en aan de slag te gaan!

Kijk hier voor de juiste kettlebell in combinatie met een super workout

Categorie: Kettlebell Basics