Afvallen Met de Kettlebell

kettlebellafvallenAfvallen met de kettlebell wordt steeds populairder. Het is geen nieuw ‘afvalwonder’ dat inslaat als een bom en na korte tijd weer uit de mode raakt, maar een effectieve training die daadwerkelijk helpt om dat overtollige vet te verbranden.

Juist door de eenvoud en effectiviteit is de kettlebell langzaam maar gestaag naar grotere hoogte geklommen bij het grotere publiek.  En dat is niet zo vreemd, want dit compacte gietijzeren object heeft evenveel te bieden als een heel arsenaal fitnestoestellen op de sportschool.

De kettlebell wordt al vele jaren gebruikt door professionele sporters, vanwege de verschillende voordelen en goede resultaten, en gelukkig zien steeds meer mensen in dat deze workout ook voor hun geschikt is.

 

Sneller Afvallen met een Kettlebell Training Workout

Bij de kettlebell horen speciale kettlebell-oefeningen. De training is heel veelzijdig en op elk niveau te doen. Met een dagelijkse training van 20 minuten kun je enorm veel resultaat boeken en bovendien kun je de oefeningen gewoon thuis doen.

De Kettlebell Training is Ook Uiterst Geschikt voor Vrouwen

De gietijzeren kettlebell wordt veelal met brede sterke mannen geassocieerd, maar doordat de kettlebell de vetbranding behoorlijk versnelt, is de training voor vrouwen ook heel aantrekkelijk. Je spieren worden sterker en je bouwt spiermassa op en breekt vet af. Je lichaam krijgt naar verhouding dus meer spiermassa, waardoor je stofwisseling enorm omhoog gaat.

Als je daarbij ook nog eens cardiotraining doet met de kettlebell, dan kan je met je oefeningen heel erg veel caloriën verbranden. Je kunt je trainingsschema precies zo opzetten als voor jou het meest ideaal is, en je kunt op elk niveau oefeningen doen. Als je dus wilt afvallen is trainen met de kettlebell ideaal en nog leuk ook!

Een kettlebell trainingsprogramma dat ook voor beginners geschikt is, kun je hier vinden.

 

Welke Kettlebell Moet Ik Kiezen?

Kettlebells zijn te koop in verschillende gewichtsklassen. Zorg ervoor dat je niet met een te zware kettlebell traint, want dan kun je blessures oplopen. De beschikbare gewichten zijn:

  • 4 kg: voor vrouwen met een slechte conditie, die heel lang niet gesport hebben en voor de vrouw boven de 65
  • 8 kg: ideale kettlebell voor de beginner
  • 12 kg: voor vrouwen met een goede conditie, die al gevorderd zijn of mannen boven de 65 en mannen met een slechte conditie
  • 16 kg: beginners kettlebell voor mannen en eventueel voor hele sterke vrouwen
  • 20 kg / 24 kg voor de gevorderde man met een goede conditie
  • 32 kg / 48 kg voor de zeer gevorderde man en grizzlyberen

 

Je ziet dus dat voor iedere leeftijd en alle omstandigheden een geschikte kettlebell bestaat; aan jou om hem in huis te halen en aan de slag te gaan!

Category: Kettlebell

Leave a Reply