Hoe Kun Je Makkelijker Afvallen Met Behulp Van Sporten

afvallen sportenIedereen weet eigenlijk wel dat als je wilt afvallen, sporten cruciaal is.

Door meer te bewegen gaat je brandstofverbruik omhoog. Niet alleen tijdens het sporten zelf, maar ook nog tot 2 dagen daarna en zelfs tijdens je slaap. Een ander voordeel is dat je er meer spierweefsel mee kweekt.

Hoe meer spierweefsel je lichaam bevat, hoe meer calorieën het verbruikt.

Bovendien wordt je sterker, soepeler en fitter als je beweging tot vast onderdeel van je leven maakt én wordt er tijdens het sporten endorfine vrijgemaakt in je lichaam, een stof waarvan bekend is dat het je een goed gevoel geeft.

Tot zover de voordelen van sporten. Misschien ben je inmiddels wel overtuigd van de goede kanten van sporten, maar weet je niet goed hoe je dat allemaal in je dagelijks leven in moet plannen.

 

Laten we daarom eens naar de bezwaren gaan kijken die veel mensen hebben tegen sport.

Ik Vind Sporten Niet Leuk

Sporten kan zeker in het begin zwaar zijn en je het gevoel geven niks te kunnen en nergens goed genoeg voor te zijn. Misschien schaam je je voor je lichaam en als je erg veel overgewicht hebt, dan zijn sommige sporten ook echt te zwaar voor je. Begin daarom op je eigen tempo.

Als je 35 kilo te zwaar bent en al 10 jaar niet meer van de bank af bent gekomen, moet je zeker niet beginnen 5 km hardlopen! Zoek daarom een sport die bij je past en niet te veel van je vergt, denk bijvoorbeeld aan zwemmen, fietsen of wandelen.

Ik Heb Geen Tijd om te Sporten

Dit is een kwestie van keuzes maken; ben je het waard om tijd voor te maken? Zelfs met een full-time baan en een druk gezin kun je tijd maken. Sta bijvoorbeeld 10 minuten eerder op en doe een paar buikspier- en yoga-oefeningen voor je naar je werk gaat.

Richt je leven zo in dat je regelmatig de benenwagen gebruikt; neem vaker de trap i.p.v. de lift, ga op de fiets naar je werk, ga wandelen in je lunchpauze. Je ziet, er zijn genoeg creatieve oplossingen te bedenken waarbij je niet naar de sportschool hoeft te gaan!

Ik Kan Niet Sporten

Ook dat is een kwestie van keuzes maken; waar een wil is, is een weg! Ook als je veel en veel te zwaar bent en een conditie hebt van niks, kun je beginnen; NU! Zo simpel is het, jij kunt het ook!

Begin heel rustig aan, al is het maar met 5 minuten wandelen per dag. Als je merkt dat dat goed gaat, leg je de lat weer iets hoger, naar 10 minuten. Of als je dat teveel vindt, naar 8 minuten.

Wandelen Perfect Om Sporten & AFvallen te Combineren!

Wandelen is dé oplossing voor iedereen. Je kunt het precies aanpassen aan jou omstandigheden en conditie. Sleep je vriendinnen mee en maak er een gezellige bezigheid van. Wandelen is gratis, en het kan overal en altijd. Wandelen is een supergezonde sport waar, behalve een blaar als je te lang doorloopt, weinig fout bij kan gaan.

Zo zie je dus; ook jij kunt afvallen, sporten en fit worden!

Categorie: Afvallen


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/kettlebelloefeningen.org/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399