Hardlopen & Afvallen: Beweging Als Wapen Tegen De Overtollige Kilo´s

hardlopen afvallenEr zijn natuurlijk verschillende manieren voor het verkrijgen van een betere conditie en om te kunnen afvallen. Hardlopen is daarvoor zeker een gezonde keuze.

Afvallen en slank worden, is eigenlijk in veel gevallen hetzelfde als fit en gezond worden. Als je fit en gezond worden tot doel stelt, wordt afvallen ineens een stuk leuker. De meeste mensen zijn te zwaar doordat ze een verkeerd voedings- en leefpatroon hebben aangeleerd.

Om gewicht te verliezen en weer in goede conditie te komen, is het dus zaak om jezelf opnieuw een voedingspatroon aan te leren met daarnaast voldoende beweging. Voor wat betreft de beweging zijn sporten waarbij je een beperkte inspanning hoeft te leveren zeer efficiënt! Hardlopen is natuurlijk een optie, maar daarvoor moet je toch nog behoorlijk wat inspanning leveren.

Wandelen is ideaal omdat je het eigenlijk altijd en overal kunt doen en je hoeft je er niet al te veel voor in te spannen.

Waarom Niet Intensief Sporten?

Tijdens het sporten verbruikt je lichaam koolhydraten en vetten als brandstof. Als je extreem intensief gaat sporten dan schakelt je lichaam over op koolhydraten terwijl tijdens matige inspanning meer vet verbrand wordt. Daarom is rustig joggen dus beter dan een sprintje trekken.

Wandelen of Hardlopen om Af te Vallen?

Wandelen en hardlopen zijn allebei een heel goed wapen in de strijd tegen de kilo’s. Het schijnt niet veel uit te maken of je nu 5 km gaat joggen of dezelfde afstand gewoon wandelend aflegt. Maar met joggen ben je natuurlijk eerder klaar. Wil je liever hardlopen dan moet je opletten dat je niet op een te hoog tempo gaat lopen zodat je lichaam niet overschakelt op koolhydraten als brandstof.

Verder is het goed om langer dan 20 minuten te lopen, omdat na een kwartier à 20 minuten het lichaam nog effectiever vet gaat verbranden.

De voordelen van Hardlopen en Wandelen

Wandelen of hardlopen kun je altijd en overal doen en het is heel makkelijk in te passen in je dagelijkse taken. Je kunt lopen erg leuk maken door het met een stel vrienden of vriendinnen te doen en bovendien hoef je er, behalve dan aan een paar goede schoenen, geen cent aan uit te geven!

Door regelmatig te gaan lopen, wordt je conditie steeds een beetje beter. Je houdt je spieren en je lichaam soepel en sterk en verbrandt ongeveer 150 calorieën per half uur wandelen en met hardlopen nog iets meer.

Daarom is voor afvallen hardlopen en wandelen ideaal!

Categorie: Afvallen


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/kettlebelloefeningen.org/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399