Het Belang Van Sterke Buikspieren

Buikspieren, het is een (letterlijk) heel erg beladen woord. Als je denkt aan afvallen, dan denk je al snel aan buikspieren trainen.

Veel mensen zijn rond hun taille wat aan de dikke kant, en omdat dat de plek is die vaak het meest opvalt, is dat ook de plek waar veel mensen graag willen afvallen.

Maar wist je dat goede buikspieren ook een grote invloed hebben op hoe je eruit ziet én hoe je je voelt?

Het Belang van Sterke Buikspieren

Behalve dan dat je een mooie platte buik krijgt (als je tenminste ook afvalt en je vet kwijtraakt) hebben sterke buikspieren heel erg veel invloed op de rest van je lichaam. In Amerikaanse fitnessprogramma’s hebben ze het vaak over je ‘core’ (kern) of ‘power centre’ (krachtcentrum) of nog meer van dergelijke termen en dat zijn eigenlijk hele goede benamingen. Je buikspieren zijn namelijk echt een soort krachtcentrum.

Op het moment dat je buikspieren zwakker worden, ga je anders lopen. Je neemt een beetje een gebogen houding aan, je schouders zakken naar voren, je laat je buik hangen. Ga maar eens dwars voor de spiegel staan in ontspannen houding, zoals je altijd staat, en bekijk jezelf in de spiegel. Span nu je buikspieren aan, maak je rug recht en trek je schouders naar achteren. Zie je het verschil? Je ziet er meteen 3 maten slanker uit! Een ander belangrijk punt is dat als je zwakke buikspieren hebt, je heel veel met je rugspieren op gaat vangen. Het gevolg is een vaak vermoeide en pijnlijke rug aan het eind van de dag.

Voordelen van het Trainen van je Buikspieren

Een hele simpele manier om je buikspieren sterker te maken, zonder oefeningen te doen is op elk moment, de hele dag door, als je er aan denkt, je buikspieren aan te spannen en je rug recht te maken. Als je jezelf aanwent je buikspieren altijd aan te spannen, ga je vanzelf in een beter houding lopen en worden je buikspieren automatisch sterker.

Maar met wat oefeningen gaat het natuurlijk nog sneller. Hier zijn nog even de voordelen van sterke buikspieren op een rijtje:

  • Geeft je buik en je hele lichaam een slanker en mooier postuur
  • Vermindert rugklachten
  • Je wordt sterker en soepeler

En dan hebben we het nog niet eens over de binnenkant van je buik gehad, of het waar is weet ik niet zeker, maar ik heb persoonlijk het gevoel dat als je organen beter op hun plaats gehouden worden, dat je stofwisseling ook ten goede komt en je over het algeheel lekkerder in je vel zit.

Kortom, sterke buikspieren trainen heeft geen nadelen (behalve dan dat je het misschien niet zo leuk vindt) en alleen maar voordelen!!

Categorie: Buikspier Oefeningen


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/kettlebelloefeningen.org/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399