De Geheimen van Vet Verbranden op je Buik

Wij krijgen zoveel vragen over vet verbranden, buik slanker maken en dergelijke, dat het verstandig leek het een en ander even op een rijtje te zetten.

Bijna iedereen wil graag rond de buik afslanken en blijkbaar is dat ook de moeilijkste plek om vet te verliezen. En om alléén op je buik een paar kilo vet kwijt te raken is haast onmogelijk; je verliest het vet dáár waar het zit, dus ook op je billen, heupen etc.

Toch is vet verbranden op je buik minder moeilijk dan je zou denken.

Alleen val je dan ook over de andere linies af, maar is dat nou zo erg?

In ieder geval zijn er drie punten waar je op moet letten.

Vet Verbranden Buik door Vaker en Gezonder te Eten

Als je wilt afvallen, moet je eerst eens onder de loep nemen wat je eet, hoe vaak je eet en waarom je eet. Veel mensen eten door de dag heen niet vaak genoeg, en als ze dan ’s-avonds moe zijn gaan ze ‘bunkeren’. Eet door de dag heen vaker en vanaf 3 uur voor het slapengaan niet meer. Bijvoorbeeld; 8.00 ontbijt, 11.00 appel/yoghurt, 13.00 lunch, 15.30 tussendoortje, 18.00 avondeten.

Door vaker te eten houd je je stofwisseling lekker op gang en geef je je lichaam het idee dat er altijd overvloed is en het dus niets hoeft op te slaan. Let er daarbij natuurlijk wel op dat je gezond eet; volop fruit en groenten. Let op de voedingsstoffen die je nodig hebt; vezels, vitaminen, mineralen, eiwitten, goede vetten etc.

Meer Bewegen

Meer bewegen heeft een aantal voordelen. Als eerste verhoogt het je energieverbruik nu, maar ook op de langere termijn. Verder bouw je zo spiermassa op, waardoor je ook meer energie verbruikt, zelfs als je niet beweegt. Je basale energieverbruik (BMR basal metabolic rate) gaat erdoor omhoog. Je BMR is de hoeveelheid energie die lichaam verbruikt, puur voor de basale functies zoals ademen, stofwisseling, het kloppen van je hart e.d.

Doe ook wat krachttraining voor de buik, daardoor bouw je nog sneller spiermassa op en krijg je sneller een strakke buik. Door meer beweging worden je spieren strakker, je lichaam wordt soepeler en sterker en je voelt je fitter.

 

Stress Verminderen een Positieve Invloed Op je Buikvet!

Stress is ook iets dat je moet vermijden. Je lichaam geeft in stressvolle tijden het hormoon cortisol vrij. Dit hormoon zorgt dat je lichaam goed kan functioneren in perioden van gevaar, grote druk e.d. Het probleem is dat één van de gevolgen daarvan is, dat het lichaam sneller vet opslaat. Daarom is het goed om voor regelmatige ontspanning te zorgen als je wilt afvallen en je  leven zó in te richten dat je niet continue onder druk staat.

==>> Leer hier meer over hoe jij de stress in je leven kunt verminderen!

 

Met deze drie aandachtspunten is vet verbranden buik veel minder moeilijk dan je dacht en zit jij straks weer lekker strak in je vel.

Categorie: Buikvet


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/kettlebelloefeningen.org/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399