Dikke Buik Afvallen Op De Juiste Wijze

dikke buik afvallenWil je op je dikke buik afvallen maar weet je niet hoe? Maak vandaag nog een nieuwe start. Stel je doelen, maak je plan, stel een schema op en beginnen maar! Niet volgende week of morgen, maar nu!

Dikke buik afvallen; 3 lagen

Een dikke buik bestaat eigenlijk uit 3 lagen waar je aan kunt gaan werken:
• De buitenste laag met onderhuids vetweefsel
• De spierwand
• Het buikvet dat rond de organen zit
Aan alle drie de lagen moet gewerkt worden; het buikvet geeft een verhoogd gezondheidsrisico, slappe spieren zorgen voor een hangbuik en rugpijn, en de buitenste laag verhult de spieren; zelfs als je sterke buikspieren hebt, kun je dat niet zien als er een vetlaag overheen zit.

Dikke buik afvallen; ga op twee manieren de strijd aan!

Plaatselijk vet verliezen is bijna onmogelijk. Om vet rond je middel kwijt te raken, zul je dus over je gehele lichaam af moeten vallen. Het is trouwens wél zo dat je vet verliest dáár waar het zit, dus als je vooral vet op je buik hebt, zul je het daar het eerst kwijtraken.

Wil je van je dikke buik af, dan kun je op twee manieren de strijd aangaan;

1 Afvallen door meer beweging en gezonder eten (met minder calorieën)
Zorg voor een gezonder eetpatroon met tijdelijk minder calorieën; eet veel groenten en fruit, voedingsvezels, eiwitten. Je kunt bij elke maaltijd flink wat rauwkost naar binnen werken; dit heeft tot voordeel dat het vult, je er langer een gevuld gevoel van hebt, de darmen en stofwisseling stimuleert en een goede leverancier is van essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. Verder is om af te vallen beweging ook essentieel. Doe zowel aan cardiotraining als aan krachttraining.

2 Buikspier oefeningen om je buik weer mooi strak en sterk te krijgen
Het is een fabeltje dat je door buikspieroefening vet kunt verbranden op je buik. Maar buikspieroefening helpen wel je buik weer in model te krijgen. Bovendien hebben slappe buikspieren ook andere gevolgen; je krijgt sneller rugklachten omdat je met je rug nu veel opvangt van wat anders je buik zou doen zoals bijvoorbeeld tillen. Een sterk paar buikspieren zorgt dat je over het algeheel veel sterker bent, soepeler, evenwichtiger; je buikspieren zijn ten slotte zoals ze dat in het Engels zo mooi zeggen je ‘core’. De kern van de kracht van je lichaam.

Maak dus een plan van aanpak waarbij je aan deze twee punten gaat werken en begin vandaag nog. Van een dikke buik afvallen zal je wel wat inspanning kosten, maar dan heb je ook een mooi resultaat.

Categorie: Buikvet


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/kettlebelloefeningen.org/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399