Hoe Ga je Effectief De Strijd aan Tegen Buikvet?

Obesitas is een probleem dat steeds sneller verontrustende vormen aanneemt en de mensen met te veel buikvet neemt steeds harder toe. Zelfs als je kijkt naar kinderen op de lagere en middelbare school, zijn de cijfers behoorlijk ontnuchterend, zo´n 30% kampt al met overgewicht en een steeds groter worden groep kampt met gevaarlijk overgewicht.

Overgewicht en buikvet kan direct gelinkt worden aan allerlei gezondheidsproblemen en al doet de wetenschap er alles aan om mensen zou oud mogelijk te laten worden, kan het goed zijn dat we steeds vaker zien dat mensen jonger gaan sterven als ze hun overgewicht niet onder controle krijgen.

Natuurlijk zijn er allerlei redenen te bedenken waardoor je niet direct schuld hebt aan je eigen overgewicht, zoals bijvoorbeeld het gebruik van bepaalde medicijnen of het hebben van een bepaalde lichaamsbouw of genen, maar over het algemeen komt overgewicht toch echt door het nuttigen van te veel calorieën die niet verbrand worden door voldoende lichaamsbeweging.

Vooral het buikvet is daar een gevolg van, en een zeer gevaarlijk gevolg, omdat het vet dat rond je middel zit niet alleen onaantrekkelijk is, maar ook nog eens levensgevaarlijk omdat het aan je organen vast gaat kleven, waardoor je een vergrootte kans hebt op allerlei gezondheidsklachten. Daarom is het van groot belang om er voor te zorgen dat je buikvet zo snel mogelijk aanpakt.

Hoe Ga je De Strijd aan Tegen Buikvet?

Het klinkt heel erg simpel, je moet gezonder gaan eten, meer gaan bewegen en dus minder calorieën binnenkrijgen dan je verbrandt. Maar eigenlijk is er nog een stap die je eerst moet zetten, namelijk dat je er bewust van moet worden hoe gevaarlijk het precies is om buikvet te hebben en 100% er voor te gaan om je overgewicht kwijt te raken.

Je hebt er natuurlijk weinig aan om even wat kilo´s af te vallen en daarna weer het dubbele erbij te krijgen, dus je moet echt heel duidelijk gaan kiezen voor een nieuwe levensstijl, waar volop ruimte is voor gezondere gewoontes, structureel meer beweging en gezondere voeding.

Dit kan vooral bereikt worden door wat meer structuur in je leven aan te brengen en je gezondheid op een eerste plaats te zetten. Je moet er goed van doordrongen zijn, dat zodra je gezondheid ophoudt, je leven ophoudt, dus je moet echt alles op alles zetten om ze gezond mogelijk te worden en blijven, voordat het te laat is. Dit betekent concreet dat je gedurende de dag meer moet bewegen, vooral als je een zittend beroep hebt, en gelang naar het aantal kilo´s overgewicht, meer sportmomenten aan je dag toe te voegen.

Er wordt wel eens gezegd dat een half uurtje wandelen per dag al genoeg zou zijn, en zeker als je echt helemaal niets doet is dat al een goed begin, maar het is nog veel beter om een uur per dag wat intensiever te gaan sporten. Dit hoeft helemaal niet aan een stuk, je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een blokje te gaan rennen voordat je naar je werk gaat en later in de middag nog een rondje te doen, of bijvoorbeeld een kettlebell workout te doen die je gewoon in je eigen huiskamer kunt volgen.

Het belangrijkste is echter als je je buikvet kwijt wilt, om inderdaad echt te gaan bewegen, structureel, 5 a 7 keer per week minstens een uur per dag. Wissel cardio om je uithoudingsvermogen te trainen, af met gewichtstraining voor sterkere spieren en botten, zodat je je al snel fitter, strakker en slanker zult gaan voelen. Als je op zoek bent naar de sport die het meeste calorieën verbrandt en meest veelzijdig traint, kijk dan eens naar de kettlebell workout.

Buikvet Afvallen Met Behulp van De Kettlebell

De kettlebell workout is waarschijnlijk een van de meest effectieve workouts die je kunt doen om lichaamsvet te verbranden en dus ook van je buikvet af te raken. De kettlebell zorgt voor een zeer veelzijdige workout, waarbij je niet alleen gruwelijk veel calorieën verbrandt (wel 400 per 20 minuten trainingssessie!), maar ook nog eens alle spieren in je lichaam traint, zodat je gedurende de rest van de dag meer calorieën gaat verbranden en een sterker lichaam krijgt.

Vandaag meteen beginnen? Kijk hier hoe je makkelijk thuis kettlebelloefeningen kunt doen!

Categorie: Buikvet


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/kettlebelloefeningen.org/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399