Vechten Tegen Buikvet Hoe Raak Je Het Vet Op Je Buik Kwijt?

Onderzoek toont aan dat buikvet en overgewicht in het algemeen zorgt voor vele gezondheidsklachten, die in het ergste geval, zelfs tot de dood leiden. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat je zo snel mogelijk van je buikvet en overgewicht afraakt. Obesitas treft ongeveer 25% van onze bevolking en als we zo doorgaan gaan we Amerika achterna, waar bijna de helft van de mensen kampt met overgewicht.

Er wordt in Nederland vaak gediscussieerd over de stijgende kosten van de gezondheidszorg, terwijl we eigenlijk niet echt kijken naar zaken die een fundamentele oplossing kunnen vormen. Als je zwaar overgewicht hebt en zelfs maar 10% van je lichaamsgewicht kwijt raakt, kan dat al een behoorlijk verschil maken voor je gezondheid, je brengt namelijk zelf de kans op hartklachten al terug met 50%, als wel het risico om diabetes te veroorzaken.

Helaas kijken we veel te vaak naar de overheid voor oplossingen, terwijl de enige die echt de uiteindelijke verantwoordelijkheid heeft over je overgewicht, je zelf bent. Natuurlijk kan het zijn dat er allerlei redenen meespelen, waarom je bijvoorbeeld te weinig aan lichaamsbeweging doet, of waardoor je stelselmatig de verkeerde dingen eet, maar het gevecht tegen buikvet en overgewicht, begint toch echt bij je zelf.

De Eerste Stap Om Buikvet Af te Vallen

De eerste stap in de strijd tegen buikvet en overgewicht is het erkennen van je probleem en als consequentie daarop, het besluit te nemen dat het nu echt afgelopen is en je je leven gaat veranderen. Dit kan betekenen dat je contact op zult moeten nemen met je huisarts bijvoorbeeld, vooral als je kampt met veel overgewicht, om de juiste ondersteuning te krijgen en advies hoe je doel te bereiken.

Zodra je het besluit hebt genomen om je buikvet echt kwijt te willen, zul je er achter moeten komen waarom je je eigen gezondheid hebt gesaboteerd. Hoe hard het ook klinkt, iedereen die geen medische reden heeft om hun overgewicht te verklaren, heeft zijn eigen gezondheid lopen saboteren door de jaren heen, door te weinig te bewegen, door teveel te eten en door ongezonde keuzes te maken, dag in en dag uit.

Hoe eerder dat tot je door dringt, hoe beter, want vooral als je veel overgewicht hebt, is het belangrijk om daar zo snel mogelijk wat aan te doen op een permanente manier. Je moet een knop omzetten en je gezondheid op de eerste plaats zetten, en zelfs zodra je je streefgewicht haalt, moet je er voor zorgen dat je nooit meer omhoog gaat met je gewicht. Je zult er dus altijd moeite voor moeten doen om de juiste gezonde keuzes te maken, al zul je wel merken dat die keuzes steeds makkelijker zullen worden.

De Tweede Stap om Buikvet Af te Vallen

Het tweede dat je moet doen om echt van je buikvet af te raken, is een duidelijk nieuw levenspatroon op te stellen, waardoor je niet alleen gezonder gaat eten, maar waardoor je ook structureel gaat sporten, zeker 5 keer per week, zodat je lichaam kans krijgt om alle overtollige vetten te verbranden. Je kan hiervoor zelf kiezen welke sport of lichaamsbeweging je het liefste doet, maar als je serieus van je buikvet af wilt komen, dan kies je het beste voor een vorm van lichaamsbeweging die zowel cardio als gewichtstraining inhoudt, zoals bijvoorbeeld een lekkere kettlebell workout.

De Kettlebell is al vele tientallen jaren gebruikt door Russische atleten om in topconditie te komen en wint nu ook aan terrein in Nederland. Het is de manier bij uitstek om veel calorieën te verbranden door het hoge cardio gehalte, maar ook omdat je alle spieren in je hele lichaam tegelijk traint en dus vol aan de slag gaat. Misschien dat het beginnen met de kettlebell workout een beetje moeilijk lijkt, maar met behulp van een goede kettlebell workout dvd set, zul je al snel precies weten hoe je het meest effectief traint met de kettlebell, en zul je je overgewicht snel zien afnemen.

De Derde Stap om Buikvet Af te Vallen

De derde stap is eigenlijk de stap die je moet zetten, zodra je je buikvet al kwijt bent, en dat is namelijk het nemen van een heel duidelijke beslissing die er voor zorgt dat je nooit meer aankomt. Vooral de eerste periode die volgt na het verliezen van je overgewicht is voor velen moeilijk. Ze denken het te hebben gehaald en gewoon weer kunnen doen en laten wat ze willen, maar dat is vaak een verkeerde gedachte. Juist op het moment dat je je streefgewicht hebt gehaald, is het belangrijk dat je je nieuwe levenspatroon doorzet en dus doorgaat met veel lichaamsbeweging en gezond eten. Uiteindelijk moet je lijf je hele leven mee, dus zorg ervoor dat je er goed voor zorgt!

Categorie: Buikvet


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/kettlebelloefeningen.org/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399