Calorieën Minderen Om Af te Vallen: Hoeveel Calorieën Heb je Echt Nodig?

calorieën verminderenAls het gaat om calorieën minderen om af te vallen, zul je eerst moeten weten hoeveel calorieën je nu echt per dag nodig hebt.

Dit hangt heel erg sterk af van een aantal factoren, namelijk je huidige gewicht, je stofwisseling en je lichaamsbeweging die je dagelijks hebt. Aangezien je zelf niet 100% accuraat kunt berekenen hoeveel calorieën je normaal gezien per dag verbrandt, kan je alleen maar een schattig maken met die 3 gegevens en er zijn dan ook vele schema´s te vinden die je daar mee kunnen helpen.

In een ander artikel zullen we daar dieper op in gaan, zodat je zelf in staat bent om dit aantal calorieën uit te reken, door mindel van het bepalen van je BMR- Basal Metabolic Rate ofwel je basale metabolische waarde.

Als je calorieën wilt minderen om af te vallen, moet je dus uitgaan van je persoonlijke BMR en daar een aantal calorieën van af te halen. Dit betekent dus dat je niet door kunt gaan met de manier van eten die je op het moment volgt, want het is nou eenmaal niet mogelijk om af te vallen terwijl je je vol propt met allerlei zakken chips, taartjes en koeken.

Logisch natuurlijk, maar zelfs als je redelijk normaal eet, kan het nog zijn dat je teveel calorieën binnen krijgt zonder dat je daar erg in hebt, vandaar dat het verstandig is om een tijdje heel serieus maar vooral ook eerlijk op te schrijven wat je iedere dag eet.

Alleen als je precies weet wat je eet, en dus ook uitrekent hoeveel calorieën je per dag eet op dit moment, kun je op een verstandige manier calorieën minderen zodat je af zult vallen.

Het is niet aan te raden om minder dan 1500 calorieën per dag te eten, gewoonweg omdat dat ongeveer de grens is tussen genoeg voedingsstoffen krijgen om gezond te blijven en je lichaam in staat van uithongering brengen. Op het moment dat je namelijk te weinig calorieën binnenkrijgt, loop je niet alleen de kans of vitamine tekorten, maar je lichaam zal ook de stofwisseling aanpassen om er voor te zorgen dat het minder energie gebruikt, en dat is iets wat je ten alle tijden wilt voorkomen!

Om te starten met een gezonder eetpatroon, kun je het beste beginnen om tussen de 300 en 500 calorieën minder te gaan eten dan dat je op dit moment doet. Als je dat een week of twee volhoudt en merkt dat je nog niet afvalt, dan kun je nog een aantal calorieën minderen, zolang je er voor zorgt dat je niet onder de 1500 calorieën komt.

Hoeveel Calorieën Minderen?

Het streven is om 300 a 500 calorieën minder te eten dan je BMR, op dat moment zul je langzaam gaan afvallen, zonder dat je lichaam zijn stofwisseling veranderd.

Helaas is het voor veel mensen erg moeilijk om niet meteen resultaat te zien, of niet snel genoeg, waardoor velen deze manier van calorieën minderen niet effectief genoeg vindt. Gevolg is dat men dan dus voor de zogenaamde crashdiëten gaat vallen, waar een extreme calorievermindering wordt aangeraden.

We willen er toch nog maar eens op wijzen, dat deze zogenaamde crashdiëten de ideale manier zijn om je stofwisseling naar de knoppen te helpen en dat ze 9 van de 10 keer uitlopen in het tegenovergestelde resultaat, namelijk dat je na verloop van tijd niet alleen het gewicht dat je afvalt weer bijkomt, maar vaak nog dikker wordt dan je al was.

Daarom willen we dus echt aan raden om kleine veranderingen te maken en slechte gewoontes door goede gewoontes te vervangen en op die manier te zorgen dat je calorieën verminderen op een logische en eenvoudige wijze in je levenspatroon past.

Calorieën Verminderen Door Kleine Veranderingen

Stop bijvoorbeeld met het gebruiken van suiker, en neem in plaats daarvan stevia in je koffie of thee, dat is een natuurlijke zoetvervanger die niet schadelijk is voor de gezondheid zoals andere chemische zoetvervangers dat wel zijn.

Probeer ook gewoon je porties wat aan te passen, door bijvoorbeeld op een kleiner bord te gaan eten en altijd iets over te houden van je eten. Veel mensen hebben als kind geleerd hun bord leeg te eten en die gewoonte gaat eigenlijk compleet in tegen onze natuur. Probeer weer naar je lichaam te luisteren door langzamer te eten en te stoppen voordat je compleet vol zit.

Zorg dat je goed ontbijt en luncht, voeg een lekkere maaltijd salade toe en experimenteer met groentes, op die manier zul je automatisch calorieën minderen, zonder dat je er een honger gevoel aan over houdt!

Minder Honger door Meer Eiwitten en Toch Snel Afvallen

Het is keer op keer bewezen dat dieten hoog in eiwit gehalte en lager in koolhydraatgehalte het meest effectief zijn om (snel) af te vallen. Dat komt namelijk omdat het eten van eiwitten er bij veel mensen voor zorgt dat ze minder snel honger hebben, zodat ze makkelijker het dieet kunnen volgen.

Vooral het gebruik van speciale pakketten is enorm populair. Niet alleen omdat ze uiterst effectief zijn, maar ook omdat ze het giswerk over de calorieën wegnemen en het makkelijker maken om te zorgen dat je genoeg maar niet teveel eet.

Er zijn zelfs eiwitdieet pakketten waar je behalve verschillende maaltijden, shakes, tussendoortjes en toetjes, persoonlijke online coaching krijgt en gemiddelde 3 tot 6 kilo kunt afvallen in 10 dagen. Misschien wel prettig om je nieuwe levensstijl te kickstarten of snel nog even die kilootjes van de feestdagen weg te werken!

Categorie: Calorieen


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/kettlebelloefeningen.org/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399