Hoe Je Door een Kleine Verandering Meer Calorieën Kunt Verbranden

calorieën verbrandenEen van de belangrijkste dingen die je moet doen als je graag lichaamsvet kwijt wilt raken, is zorgen dat je meer calorieën verbranden gaat. Mensen gaan vaak extreem lijnen en allerlei rare crashdiëten volgen, omdat ze denken op die manier sneller te kunnen afvallen en betere resultaten zullen bereiken, en ook al is dat tot op zekere hoogte waar, het probleem begint pas echt op het moment dat men weer terug valt in het oude eetpatroon.

In plaats van het maken van allerlei extreme veranderingen in je eetpatroon om minder calorieën binnen te krijgen, is een iets wat je kan doen dat er voor zorgt dat calorieën verbranden veel sneller zal gaan, namelijk meer lichaamsbeweging toevoegen.

Zoals je op kettlebelloefeningen.org al kunt lezen, het gebruik van de kettlebell is daar een perfecte manier voor, omdat het tot wel 400 calorieën kan verbranden in een trainingssessie van 20 minuten. Maar wat als je meer vet wilt verbranden maar niet nog harder wilt gaan trainen?

Kettlebell gebruikers zijn over het algemeen fanatici. Misschien kun je je dat in het begin niet voorstellen, vooral als je net met kettlebell workouts begint en langere tijd niets aan sport hebt gedaan. Maar het is waar, als je een tijdje bezig bent met de kettlebells en de grote veranderingen ziet in je lichaam, zul je beetje bij beetje enthousiaster worden, en zelfs steeds fanatieker willen gaan trainen.

Helaas is dat ook een nadeel, want er zijn veel kettlebell gebruikers die veel te hard trainen en eigenlijk niet meer het maximale rendement behalen wat ze zouden kunnen behalen door een kleine simpele verandering.

Meer Calorieën Verbranden: Focussen op Kwaliteit en Niet op Hoeveelheid

Het klinkt vaak logisch in de oren, hoe meer je beweegt, hoe sneller het calorieën verbranden zal gaan. En ook al klopt dat, met kettlebell training is het juist heel erg belangrijk te focussen op de kwaliteit van de bewegingen, vanwege het design van de kettlebell en het feit dat je met gecontroleerde bewegingen meer kunt bereiken dan door snelle ongecontroleerde bewegingen.

Het geheim van het werken met de kettlebell is dat het een combinatie is van vele factoren, balans, lenigheid, cardio, stabiliteit en kracht, maar om het optimale rendiment te behalen en dus maximaal calorieën verbranden mogelijk te maken, moeten je bewegingen vooral een goede eenheid vormen van die 5 componenten.

Op het moment dat je te snel, maar vooral ook te veel kettlebell oefeningen gaat doen, is het gevaar groot dat je vooral balans en stabiliteit gaat verliezen, wat betekent dat je niet meer optimaal vet kunt verbranden.

Een vervelende bijkomstigheid is ook nog eens dat je met het verlies van focus op kwaliteit een verhoogde kans loopt op blessures, wat logischerwijs zal leiden tot verplichte rust en je dus helemaal geen calorieën verbranden kan.

Dus hoe je goed aan de regels, leer de bewegingen uit te voeren op een perfecte manier en houd je aan een gezond trainingsschema, zodat calorieën verbranden de normaalste zaak van de wereld is in jouw dagelijkse leven.

Categorie: Calorieen


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/kettlebelloefeningen.org/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399