Kettlebell Training voor de Wielrenner: de Ideale Wintertraining voor de Fanatieke Fietser

wielrennerkettlebellDe kettlebell is een ideaal trainingsmiddel dat helaas nog steeds wordt ondergewaardeerd door veel wielrenners. Juist in de winter is het de perfecte tijd om aandacht te besteden aan je core en daarbij horende spieren, zodat je het seizoen erop beter bent dan ervoor.

Trainen met een kettlebell is ideaal omdat je het makkelijk thuis kan doen op elk moment van de dag. Je kan kiezen voor een uitdagende full-body workout of voor een korte training waarin je een paar spieren specifiek traint.

De kettlebell zorgt ervoor dat je vele gewrichten en pezen versterkt en is daardoor functioneler dan veel andere krachtoefeningen. Tijdens de oefeningen gebruik je momentum en zwaartekracht waardoor je lichaam harder moet werken om ten alle tijden in balans te blijven.

Hierdoor train je meerdere spieren per beweging.

Als wielrenner heb je vooral baat bij het trainen met de kettlebell omdat je lichaam veel stabieler wordt. Met de verschillende oefeningen kun je werkelijk iedere spier in je lichaam trainen in een relatief korte tijd en doordat het een erg dynamische manier van trainen is, zul je merken dat ook je cardiovasculaire voordelen behaald.

Zoals bij iedere training, als je niet precies weet waar te beginnen, is het handig een aantal lessen te krijgen of een goed trainingsprogramma te volgen. Een goed gewicht om mee te beginnen ligt tussen de 8 en 12 kilo, al gelang je eigen conditie.

Wil je graag thuis beginnen met kettlebell oefeningen, dan zouden we zeker deze set onder de aandacht willen brengen: Zowel kettlebell, een handige poster met de verschillende oefeningen, als een uitgebreide uitleg op verschillende DVD´s zodat je allerlei verschillende routines kunt leren.

De DVD´s zijn zo opgezet, dat het makkelijk is om een juiste houding aan te leren en er wordt van alles uitgelegd om zo effectief mogelijk te trainen.

De meest effectieve Kettlebell oefening voor Wielrenners:

Een van de beste oefeningen voor de wielrenner is de Kettlebell Swing. Zorg er vooral in het begin voor dat je de swing langzaam uitvoert precies zoals wordt uitgelegd, zodat je de juiste houding aanleert.

De kettlebell swing zorgt voor een dynamische belasting in knie-extensie, heupextensie, stabilisatie van de core en schouders. Zeker de fanatieke wielrenner heeft dus baat bij deze oefening, maar eigenlijk iedereen die in de winter wil leren beter te fietsen, kan hier door verbeteren. Deze oefening kan zwaarder worden gemaakt door een verhoging van de belasting en/of aantal swings.

Daarna kun je de swing op andere manieren uitvoeren (met een of twee handen, hoog, laag, tussen benen door of aan de buitenkant etc.) om je lichaam en core nog sterker te maken zonder veel extra gewicht aan kilo´s aan te komen.

Naast de kettlebell swing zijn er natuurlijk meer mogelijkheden voor deze handige thuistraining. Voor meer informatie bekijk hier de video!

Categorie: Kettlebell Basics


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/kettlebelloefeningen.org/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399