Veiligheid Tips Voor het Trainen Met de Kettlebell

kettlebell veiligheidAls je met de kettlebell traint, zijn er een aantal veiligheid tips die je in acht moet nemen om ongelukken en blessures te voorkomen. Over het algemeen is het trainen met de kettlebell vrij risicoloos, maar je moet wel het volgende weten:

Zorg dat je genoeg ruimte hebt om met de kettlebell aan de slag te gaan. Dit betekent dat je eventueel je meubels een beetje aan de kant moet zetten als je aan de slag wilt gaan in je woonkamer, of dat je een beetje ruimte moet maken in de tuin, zodat je rustig aan de slag kunt gaan, zonder dat je ergens tegenaan stoot. Voordat je aan de gang gaat met je kettlebell, maak eerst alle bewegingen met je armen gespreid, heen en weer bewegend en met je armen in de lucht gespreid, zodat je zeker weet dat je genoeg ruimte hebt.

Zorg dat je een gedegen warm-up volgt. In een goede kettlebell workout routine zal je die automatisch krijgen, maar zo niet, warm je spieren rustig op voordat je hard aan het werk gaat, om blessures en spierverrekkingen te voorkomen.

Begin eenvoudig. Het is heel erg belangrijk om de basis goed te leren en alle oefeningen correct uit te voeren, want de houding is heel erg belangrijk. Daarom is het ook erg belangrijk dat je een goede begeleiding krijgt, met goede uitleg en voorbeelden, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de oefeningen correct uitvoert. Zelfs als je een ervaren sporter bent, moet je langzaamaan beginnen, voordat je aan de moeilijkere oefeningen begint.

Begin met een lichter gewicht. Misschien dat het zelfs een beetje te licht aan zal voelen, maar het is vooral belangrijk om in het begin te letten op het op de juiste manier uitvoeren van de bewegingen, en dat is nu eenmaal niet zo makkelijk als je begint met een te zware kettlebell, omdat je dan niet de beweging vaak kunt herhalen.

Zorg dat je handschoenen draagt of houdt een handdoek bij de hand, zodat je tijdig het zweet van je handen kunt halen. Het is maar al te vaak voorgekomen dat men de kettlebell uit de handen laat glippen door zweterige handen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Houdt deze tips in de gaten en zorg dat je op een juiste manier de kettlebell trainingoefeningen leert, bij voorkeur van een gekwalificeerde trainer, en leg de nadruk op het juist uitvoeren van de verschillende bewegingen. Het is beter om langzaam aan te beginnen en beetje bij beetje oefeningen toe te voegen en het programma op die manier zwaarder te maken, zodat je het meest uit je kettlebell training krijgt, op een gezonde en veilige manier.

Categorie: Kettlebell Basics


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/kettlebelloefeningen.org/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399