Waarom Kettlebell Gebruikers Niet Het Resultaat Krijgen Dat Ze Verwachten

Als je met kettlebells begint te trainen zal je dat voornamelijk doen om vet te verbranden, spieren op te bouwen, een goede cardio workout te hebben en gewoon weg, om je beter te voelen door er beter uit te zien.

En ook al zijn de resultaten die je met de kettlebell kunt behalen over het algemeen zeer positief, het kan gebeuren dat sommige mensen niet de resultaten zien die ze hadden verwacht.

Dit artikel richt zich niet alleen op de mensen die niet het resultaat halen waarop ze hadden gehoopt, maar op iedereen die met de kettlebell aan de slag wil. Je wilt er natuurlijk zeker van zijn de meest positieve resultaten te behalen die mogelijk zijn door het trainen met de kettlebell.

Bekijk hier hoe je het meest kan profiteren van een goede kettlebell workout

De Meest Gemaakte Fouten Met de Kettlebell:

1. Geen goed trainingsschema gebruiken
2. Slecht uitgevoerde bewegingen niet verbeteren
3. Focus op kwantiteit en niet op kwaliteit van de beweging
4. Verkeerde sets en herhalingen gebruiken

Laten we even wat dieper in gaan op deze fouten die er voor zorgen dat je niet het maximale potentiaal haalt uit je trainingen met de kettlebell.

Fout 1: Geen Goed Trainingsschema Gebruiken

Als je goede resultaten wilt behalen moet je voor gelijkmatigheid in je trainingsschema zorgen. Dit betekent op de eerste plaats dat je verschillende oefeningen regelmatig moet herhalen, maar ook dat je een bepaald aantal keren per week routinematig traint.

Als je wilt dat je kettlebell workouts je helpen om buikvet en ander overtollig lichaamsvet te verbranden, dan moet je niet alleen regelmaat aanbrengen in je training, maar ook zorgen dat je je training op de juiste manier opbouwt.

Oplossing: Zorg dat je je Kettlebell Workouts Plant

Het kan voorkomen dat je een druk leven hebt en eigenlijk te weinig tijd om regelmatig te trainen. Maar juist daarom is het van belang dat je een goede workout plant, en zorgt dat je er tijd vrij voor maakt om met regelmaat te trainen. Als je bijvoorbeeld maar 3 keer per week 20 minuten vrij kan maken, zorg dan in ieder geval dat die 3 keer per week heilig zijn en dat je precies weet wat je in die 20 minuten gaat doen, om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van je tijd.

Een goede hulp hierbij is een van de DVD´s die je kunt vinden in de Kettlebell workout DVD serie, die DVD geeft je de perfecte workout routine van 20 minuten die optimaal vet verbranding garandeert. Op die manier hoef je alleen te zorgen dat je die 3 keer per week aan de slag gaat, en precies de oefeningen volgt die worden voorgedaan en voor je het weet is je sessie voorbij!

Maak niet de fout ineens teveel te gaan trainen, want dat houdt je uiteindelijk toch niet vol, plus je hebt een veel hogere kans op blessures die manier, waardoor je langere tijd niet zult kunnen trainen. Maak ook niet de fout om heel onregelmatig te trainen, op die manier zul je gewoon niet de juiste spieren op kunnen bouwen en is je tijd eigenlijk verloren.

Fout 2: Slechte Uitgevoerde Bewegingen Niet Verbeteren

Alle spieren aan de voorkant van je lijf zijn over het algemeen om te verkorten: je buikspieren, heupflexoren, quads, borstspieren, biceps en nekspieren, allen zorgen ze er voor dat je dubbelvouwt. Een paar spieren aan de achterkant, je kuitspieren en hamstrings ook. Dus, het uitgebreid trainen van deze spieren zal over het algemeen je lenigheid niet echt bevorderen, tenzij je de juiste bewegingen uitvoert die ook die spieren langzaamaan stretchen.

Juist het toevoegen van die strekkende bewegingen is van groot belang om er voor te zorgen dat je geen blessures oploopt, waardoor het al te meer belangrijk is dat je de kettlebell oefeningen op een correcte manier uitvoert.

Op het moment dat je echter oefeningen verkeert gaat uitvoeren, zullen je spieren minder flexibel zijn, waardoor ze een mindere functie hebben. Dit zal meteen van negatieve invloed zijn op de vet verbranding resultaten die je kunt behalen.

Plus, op het moment dat je geblesseerd raakt, zul je een tijd rust moeten nemen, en tijdens de rusttijd kun je niet je vetverbranding verbeteren, je spieren zullen hun kracht weer verliezen doordat je ze minder kunt belasten, wat uiteindelijk leidt tot spiermassa verlies en het aankomen van … jawel, … vet.

Bekijk hier hoe je het meest kan profiteren van een goede kettlebell workout

 

Oplossing: Zorg Dat Je Bewegingen Uitvoert Die je Lichaam Versterken

In andere woorden, je moet de bewegingen uitvoeren die je lichaam bulletproof maken, met name die spieren sterker maken maar ook leniger die we net hebben opgenoemd. Dit kun je doen door een aantal perfecte kettlebell oefeningen: de swing en de verschillende variaties erop, de snatch, de clean en de press zijn vooral oefeningen die je goed moet leren uitvoeren, zodat je je lichaam blessurevrij kan houden en optimaal gebruik kan maken van alle voordelen van de kettlebell workout.

Deze bewegingen zullen alle spierknopen loswerken, flexibiliteit creëren, verloren mobiliteit herstellen en spieren versterken zodat je makkelijker de alledaagse bewegingen uit kunt voeren. Dit is de kracht die er echt toe doet namelijk, de kracht waarmee je alle dagelijkse dingen kunt doen met vitaliteit en volle energie.

Fout 3: Focus op Kwantiteit en Niet op Kwaliteit van de Beweging

Veel mensen die gebruik maken van kettlebells zijn wat je kan noemen, “stimulus verslaafden”. Ze zijn verslaafd aan hun kettlebell training vanwege de fysieke kick die ze er van krijgen. Ze proberen letterlijk zoveel mogelijk werk te doen als mogelijk is. Maar, alleen maar focussen op de kwantiteit betekent dat op een bepaald moment je techniek eronder zal gaan lijden. En op het moment dat je techniek slechter wordt, zal het resultaat van je gehele kettlebell workout tegen gaan vallen, gewoonweg omdat je niet optimaal de bewegingen doet en ze misschien zelfs wel op zo´n manier uitvoert die juist op een verkeerde manier belastend zijn voor je lichaam.

In het slechtste geval blesseer je jezelf, waardoor je dus nog verder van huis bent. Natuurlijk kan het een kick geven om helemaal afgepeigerd te zijn na een intensieve workout, maar dat wil niets zeggen over de kwaliteit van de bewegingen die je hebt gemaakt, noch de effectiviteit ervan.

De Oplossing: Focus op Je Innerlijk niet op het Uiterlijk

Dit probleem is waarschijnlijk een van de meest moeilijke om op te lossen, maar zodra je op je gevoel gaat focussen, en beter gaat voelen hoe je de bewegingen uitvoert, kan je makkelijk richten op de kwaliteit van de beweging. Zorgt dat je gaat streven naar de perfecte beweging, dat je een super sterke basis krijgt en als het moet, af en toe persoonlijke begeleiding neemt in de vorm van een workshop bijvoorbeeld.

Neem de tijd om je training af en toe te vertragen, zodat je bewegingen zuiverder worden en je spieren op de juiste manier worden belast. Alleen op die manier kun je er zeker van zijn dat je tot een optimale vetverbranding komt, zonder extreem meer te moeten gaan trainen.

Fout 4: Verkeerde Sets en Herhalingen Gebruiken

Veel kettlebell gebruikers gebruiken een trainingsschema met teveel herhalingen en sets, vooral daar het de swing en de snatch betreft. Met een teveel wordt meer dan 30 swings bedoeld, afhangend van je eigen niveau. Voor velen is eigenlijk 20 al teveel, maar uit eigen ervaring denk ik dat het uiterste maximum 30 herhalingen is om de swing perfect uit te voeren. Zou ik ooit aanraden om een set te laten bestaan uit 30 herhalingen? Nee!

En al helemaal niet als standaard, je moet zorgen dat je trainingen hun doel behalen, en dat betekent ook dat je moet zorgen dat je jezelf niet overtraint en altijd genoeg rust neemt.

Er is ooit eens een individu geweest die 1000 swings achter elkaar heeft gedaan met een 24 kilo zware kettlebell zonder te stoppen. Dat is natuurlijk een zeer extreem geval en moet ook zeker niet nagedaan worden, maar er zijn nou eenmaal altijd sukkels die dat zien en denken dat ook even te kunnen doen zonder de juiste voorbereiding.

Het punt is echter, dat je moet trainen op je niveau en er voor zorgen dat je je lichaam niet compleet uitput dag in dag uit, want dat zal vroeger of later leiden tot een volledige burnout.

Oplossing: Gebruik een Beproefd Training Systeem

Nogmaals wil ik je verwijzen naar het belang van een goede begeleiding of coaching op wat voor manier dan ook, zodat je een juist, effectief een veilig trainingsplan gebruikt om er voor te zorgen dat je je lichaam op een zo´n effectief mogelijke manier gaat trainen.

Een perfect voorbeeld hiervan is het trainingsschema dat je krijgt met de kettlebell workout DVD set, waarin je stap voor stap alle oefeningen leert die je kunt doen en beetje bij beetje je eigen trainingschema gaat opzetten op een juiste manier, aan de hand van een gekwalificeerde personal coach.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een echte kettlebell workshop te volgen zodat je expert begeleiding krijgt voor de allerbeste resultaten, of gewoon als checkup om te zorgen dat je op de goede weg bent.

Bekijk hier hoe je het meest kan profiteren van een goede kettlebell workout

Categorie: Featured Articles, Kettlebell Basics


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/kettlebelloefeningen.org/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399