De Beste Oefeningen Om Buikvet te Bestrijden

buikvetGroeiende omvang en buikvet is een van de symptomen van de hedendaagse maatschappij waarin we steeds meer een zittend leven leiden.

Dit is een leven waar de mensen weinig of zelfs geen lichamelijke activiteiten doen, wat, in combinatie met vetrijke eetpatronen met veel calorieën, steeds vaker leidt tot ernstige gevallen van zwaar overgewicht en zelfs overlijden door hartklachten of suikerziekte.

Je zou bijna kunnen zeggen dat we de prooi zijn van ons moderne leven, door hele dagen op het kantoor te zitten en alles laten automatiseren. Op deze manier werken we de groei van buikvet in de hand, dus de eerste stap op weg naar een kleinere omvang is dan ook om te zorgen dat we meer gaan bewegen gedurende de hele dag.

Buikvet zorgt niet alleen voor een lagere zelfwaarde, maar kan ook behoorlijk in de weg zitten bij het dagelijkse leven. Je kan nou eenmaal minder makkelijk bewegen als je veel extra gewicht mee moet sleuren, en hoe meer buikvet je krijgt, hoe minder je zal gaan bewegen, een spiraal naar beneden.

 

==>Wil je extra snel 3-6 kilo vet kwijt? Volg dan dit eiwitdieetplan! <==

Maar buikvet is ook nog eens heel erg gevaarlijk, omdat het vet dat je rond je middel hebt ook in je organen gaat zitten, waardoor je gezondheid behoorlijk achteruit zal gaan.

Daarom is het van extra belang dat je het vet rond je middel zo snel mogelijk aanpakt en er voor zorgt dat je lichamelijk weer gezond wordt.

Wat Zijn de Beste Oefeningen Om Buikvet te Bestrijden?

Als je eenmaal hebt besloten om voor eens en altijd dat buikvet aan te pakken en er voor te zorgen dat je weer een normale taille krijgt, is meer bewegen naast het eten van een gezonder en gebalanceerder dieet van groot belang. Je zal waarschijnlijk zo snel mogelijk je overtollige kilootjes kwijt willen, maar het is belangrijker om voor een vorm van lichaamsbeweging te kiezen, waarvan je zeker weet dat je het door gaat zetten.

Het heeft echt geen zin om een sport te kiezen waar je bij voorbaat al niet gaat doorzetten, gewoon omdat je er een grote hekel aan hebt, dus kies om iets te doen dat je aanspreekt, en zorg zonodig dat je iemand hebt die je kan aanmoedigen om door te zetten.

Het meest effectief is om een bewegingsvorm te kiezen die zich zowel op cardio als op resistentie richt, zodat je niet alleen je hartspieren traint, maar ook de rest van je spieren in je lichaam. Vooral als je veel hebt gelijnd in het verleden en je bekend bent met het jojo effect, kun je het beste eerst er voor zorgen dat je veel meer gaat bewegen, voordat je drastisch je eetgewoonten aan gaat pakken. Op die manier kun je in een goed trainingsritme komen en dat doorzetten, waarna je al snel zult merken dat je voeding een logische tweede stap wordt en je veel gemotiveerder bent om dat inderdaad ook aan te pakken.

Helpen Buikspieroefeningen Om Buikvet te Verbranden?

Veel mensen denken dat je vooral buikspieroefeningen moet doen om je buikvet te verbranden, maar dat is helaas niet waar. Buikspieroefeningen zorgen ervoor dat je buikspieren sterker worden en zullen ook calorieën verbranden, maar ze richten zich niet alleen op het buikvet.

Het is dan ook effectiever om grote spiergroepen te trainen waardoor je meer calorieën verbrandt, ook als je niet meer aan het sporten bent, gewoon omdat je basale metabolisme verbetert. Een super effectieve oefening om buikvet te veranderen is het gebruik van de kettlebell, als je een beetje het ritme te pakken hebt en weet welke oefeningen je precies moet doen, kun je wel 20 calorieën per minuut verbranden, dat betekent wel 400 calorieën per 20 minuten sessie!

Dat is natuurlijk een behoorlijke aanval op je buikvet, plus het is nog makkelijk om te doen ook, omdat je het gewoon thuis kunt doen in je eigen woonkamer. Maar je zou er ook voor kunnen kiezen om lekker buiten te gaan staan in de frisse lucht, of misschien zelfs op je kantoor, zodat je even aan de slag kunt gaan tijdens een korte pauze!

Als het gaat om de beste oefeningen om buikvet te verbranden, zal de kettlebell zeker in de top 3 staan, omdat het leuk is om te doen, omdat het zowel geldt als cardio oefening, als wel als gewichtstraining voor heel je lichaam, maar ook omdat bijna iedereen dit makkelijk kan doen zonder overbelasting van gewrichten.

Het is aan te raden om een goede trainingserie te volgen, zoals bijvoorbeeld de kettlebell workout DVD set die te gemaakt is door de nederlandse trainer Jesse van der Velde. Deze DVD set biedt je goed opgezetten trainingsschema´s waardoor je voor een langere tijd de juiste oefeningen op een rijtje hebt, en programma´s voor verschillende trainingsniveaus en doelen. Zo is er bijvoorbeeld een aparte DVD met een speciale 20 minuten vetverbranding training vol met oefeningen die ook je buikvet zullen doen slinken!

De set komt compleet met een 12 weken trainingsondersteuning zodat je beter door die moeilijke eerste periode komt, plus je krijgt als je snel bestelt ook nog een kettlebell zodat je meteen met je training kan beginnen, misschien een goed idee om dit jaar met de feestdagen een workout DVD set cadeau te vragen of te geven, zodat je niet met volle moed het nieuwe jaar kunt beginnen!

Kijk hier voor de meest effectieve workout om buikvet te verliezen

Categorie: Kettlebell Oefeningen


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/kettlebelloefeningen.org/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399