De Veelzijdigheid Van Kettlebell Training en Waarom Jij Ervan Kan Profiteren

kettlebell trainingKettlebell training begint gelukkig steeds populairder te worden, en we zeggen gelukkig, omdat het een zeer leuke, maar vooral effectieve manier is om het gehele lichaam te trainen op zowel uithoudingsvermogen als kracht.

Kettlebell training is gewoon perfect om te focussen op endurance, lenigheid, kracht en stabiliteit, door dat de bewegingen zo dynamisch zijn. Daar komt nog eens bij, dat bijna iedereen met de kettlebell aan de slag kan gaan en er niet heel veel voor nodig is om een goede en effectieve training te doen, gewoon thuis.

Een Aantal Positieve Punten van de Kettlebell Training

  • Kettlebell training zorgt voor een verbeterde coordinatie en lenigheid.
  • Door de kettlebell oefeningen krijgt je een betere houding. Veel van de oefeningen versterken die spiergroepen die zorgen voor balans in je lichaam.
  • Het trainen met de kettlebell is erg tijd efficiënt. Met een paar verschillende oefeningen richt je je op verschillende componenten van een goede training: cardio, kracht, balans, stabiliteit en uithoudingsvermogen.
  • De oefeningen zijn functioneel en door het gebruik van de gewichten zullen je botten sterker worden en wordt je lichaam sterker om alledaagse handelingen te verrichten.
  • Door de specifieke oefeningen zul je merken dat je ook makkelijker andere trainingen of vormen van lichaamsbeweging kunt beoefenen.
  • Meer kracht en uithoudingsvermogen ontwillen wat een geweldige basis vormt voor een verscheidenheid aan sporten.
  • Het kan atleten helpen zich te beschermen tegen allerlei verwondingen; veel blessures komen worden veroorzaakt als men snel in beweging is en tot een abrupte stop moet omen (excentrieke vertraging). De kettlebell traint het lichaam juist ook in de excentrieke vertraging waardoor men blessure bestendiger wordt en een gezonder en sterker lichaam verkrijgt.
  • Laag risico op letsel zolang je er voor zorgt de oefeningen met een juiste houding uit te voeren en de juiste gewichten gebruikt.
  • Kettlebell training is vooral heel eenvoudig. De bewegingen zijn makkelijk aan te leren en zodra je een goed schema hebt, is het super eenvoudig om een aantal keer per week met je eigen kettlebell het schema te doorlopen, waar je ook maar wilt.

Als je geïnteresserd bent om aan de slag te gaan met kettlebell training, dan is het het beste om ergens een cursus te gaan volgen of een personal trainer in de hand te nemen om je de beginselen aan te leren.

Echter, het is begrijpelijk dat dat in veel gevallen niet mogelijk of wenselijk is, en een goede vervanging van persoonlijke uitleg, is het aanschaffen van een professionele workout op DVD. Een van de Kettlebell training DVD´s die we op dit moment aan kunnen raden, is de kettlebell workout DVD set van Jesse van der Velde, een gequalificeerde kettlebell en persoonlijke trainer, die al vele clienten heeft geholpen hun lichaam en conditie te verbeteren.

Zijn Kettlebell Workout DVD set is erg compleet en legt in verschillende niveaus alles uit wat je moet weten over het gebruik van de kettlebell, plus je kan er van verzekerd zijn dat je de juiste kettlebell krijgt, die bij de DVD set zit inbegrepen.

Ga voor meer informatie over de kettlebell training naar zijn site, door hier te klikken

Categorie: Kettlebell Oefeningen


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/kettlebelloefeningen.org/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399