Sneller Vet Verbranden Met Kettlebell Oefeningen

kettlebell oefeningenJarenlang is men al op zoek naar het geheim van een snellere vet verbranding maar nu lijkt het er toch op dat men eindelijk kan bewerkstelligen met de komst van de zogenaamde Kettlebell oefeningen.

Kettlebell oefeningen behoren op dit moment tot de meest populaire trainingen in de Verenigde Staten voor het vet verbranden en afvallen, vooral omdat men er achter is gekomen dat het een van de oefeningen is waar je het meeste calorieën mee kan verbranden in korte tijd.

Maar helaas is het zo dat er ook veel mensen zijn die niet de gewenste resultaten behalen, puur omdat ze niet goed weten hoe ze het beste de kettlebell kunnen gebruiken om hun vetverbranding op een maximum te zetten of omdat ze de kettlebell op een verkeerde manier gebruiken.

3 Fouten Die Men Maakt Met Kettlebell Oefeningen:

1. Men Gebruikt de Kettlebell als een halter

Dit is een van de meest voortkomende fouten en het toont aan dat er een fundamenteel gebrek is aan kennis. Een Kettlebell is veel meer dan een ijzeren bal die je ook als halter kan gebruiken, en daar zit juist het grote positieve verschil.

2. Het Gebruik van de Traditionele Trainingsmethodes

Met traditionele trainingsmethodes worden de set en repetitie schema´s bedoeld die je vaak tegenkomt in gewichtstraining. Echter, vanwege het unieke karakter van een aantal kettlebell oefeningen, zoals bijvoorbeeld de swing, is het makkelijk om veel meer te doen dan zo´n normaal setje, en dus kun je ook veel sneller meer vooruitgang en resultaten boeken.

3. Het Gebruik van de Verkeerde Maat Kettlebell

Vooral vrouwen gaan hier het meest de fout in en bestellen de lichtste kettlebell die er bestaat omdat ze denken dat het trainen met een zwaardere versie teveel spieren zal creëren en ze er als een miniversie van de Hulk uit gaan zien. Dit is echter een grote misvatting, de kettlebell is zo ontworpen dat men over het algemeen gewoon met een 8 kg Kettlebell kan beginnen om betere resultaten te behalen.

Kettlebell Oefeningen voor Optimaal Vet Verbranden

Om er voor te zorgen dat je zo veel mogelijk vet verbranden kan in een zo´n kort mogelijke tijd, moet je zoveel mogelijk kettlebell oefeningen doen op een correcte manier in een zo kort mogelijk tijdsbestek.

Misschien klinkt dit wel erg logisch, maar het het is wel belangrijk om een aantal dingen goed te begrijpen voordat je zomaar een kettlebell gaat kopen en wat in je woonkamer rond gaat staan te swingen!

  • Om zo veel mogelijk werk te doen als mogelijk, moet je er voor zorgen dat je een goede techniek opbouwt om je kettlebell oefeningen correct uit te voeren. Dit betekent dat je goed je basis bewegingen moet oefenen.
  • Om zo veel mogelijk werk te doen, moet je de juiste kettlebell oefeningen uitvoeren, die oefeningen die zorgen voor veel bewegingen per tijdsbestek, zoals bijvoorbeeld de Swing of de Kettlebell Snatch.
  • Om zo veel mogelijk werk te doen, moet je zorgen dat je de juiste maat kettlebell gebruikt, niet te licht maar ook niet te zwaar. Je moet minstens 30 seconden per set vol kunnen houden met je kettlebell, dan weet je dat je de juiste maat hebt.
  • Om zo veel mogelijk werk te kunnen doen, moet je er voor zorgen dat je workouts een definitieve duur hebben. Ze hoeven niet perse lang te zijn, 20 minuten per dag zal al een impact maken en behoorlijk veel vet verbranden, maar zet van te voren vast hoelang je gaat oefenen en welke kettlebell oefeningen je gaat doen.

Sneller Vet Verbranden met Ketllebell Interval Oefeningen

Als je echt 100% optimaal vet wilt verbranden dan kun je er het beste voor kiezen om interval training te doen met je kettlebell oefeningen. Dit betekent dat je korte sets doet op hoge intensiteit en dat afwisselt met korte rustpauzes. Op deze manier kun je je lichaams vetverbrandings mechanisme op volle toeren laten draaien en zelfs wel 400 calorieën verbranden in een Kettlebell oefeningen trainingssessie van maar 20 minuten en dat is natuurlijk geweldig!

Categorie: Kettlebell Oefeningen


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/kettlebelloefeningen.org/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399