De Beste KettleBell Workouts

kettlebell workoutsKettlebell workouts zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Ze bestaan al een langere tijd, maar zijn onlangs populairder geworden in Europa en nu lijkt het er op dat ook Nederland en Belgie in de ban raken van de intense workouts die je kunt verkrijgen met behulp van deze gietijzeren kettlebells.

Een van de unieke voordelen van de kettlebell workouts is dat je niet alleen je spieren traint, maar ook een intensieve cardio-vasculaire en anabole workout krijgt, waardoor je snel je uithoudingsvermogen kan verbeteren en meer energie zult krijgen. In andere woorden, met de kettlebell kun je je algehele conditie en spieren verbeteren, door de snelle korte oefeningen uit te voeren in hoog tempo, gedurende 30 of 45 seconde en dan even kort te rusten, voor aan een nieuwe spurt sessie te beginnen.

Kettlebells komen meestal in de vorm van een kanonskogel met een groot handvat, maar ze zijn ook verkrijgbaar met een plattere onderkant zodat je ze makkelijk neer kunt zetten.

Waarom Zijn de Kettlebell Workouts Zo Geweldig?

Als je niet vaak naar de sportschool geweest bent, kan de gedachte aan gewichtstraining nogal overweldigend of intimiderend zijn, vooral als je denkt aan de bodybuilders die met de gewichten bezig zijn. Vandaar dat veel mensen ook een negatief beeld hebben van gewichttraining, vooral vrouwen omdat ze niet zulke grote spierballen willen. Echter, gewichtstraining is vooral van vrouwen over de dertig van groot belang, omdat het niet alleen de spieren versterkt maar ook de botten.

Verder hoef je ook niet bang te zijn om er uit te komen te zien als de super hulk vrouw als je met de kettlebell gaat oefenen, je spieren zullen zeker versterken, maar je zult vooral ook veel meer calorieën gaan verbranden, waardoor je lijf juist slanker zal worden en beter gevormd.

Eigenlijk is de kettlebell workout de perfecte balans combinatie tussen cardio en gewichtstraining en zelfs al heb je geen tijd om hard te trainen, is het makkelijk om een aantal 20 minuten trainingen op te nemen in je weekschema, vooral ook omdat je de training gewoon thuis kunt doen en dus niet veel extra tijd kwijt bent.

Met de Kettlebell Workouts Geen Excuus Meer Mogelijk!

Dus eigenlijk is er met de komst van de kettlebell workouts geen goed excuus meer om niet aan voldoende lichaamsbeweging te doen, al helemaal niet als je bedenkt dat je ruim 400 calorieën per sessie zult verbranden, en dus sneller in vorm zult zijn dan je ook maar kan dromen!

Categorie: Kettlebell Workout


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/kettlebelloefeningen.org/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399