Kettlebell Workout

kettlebell workoutEen eeuwenoud stuk gietijzer zorgt voor de nieuwste fitness rage in Nederland en als je een beetje verder kijkt, zul je al snel zien waarom de kettlebell workout zo extreem populair aan het worden is.

Deze kanonskogelvormige bal met een hengsel is oorspronkelijk ontwikkeld door de Russische machthebbers in de vroege jaren 1700, om snel kracht, uithoudingsvermogen, balans en flexibiliteit te trainen. Na een lange tijd niet meer te worden gebruikt, zijn onderzoekers er nu van overtuigd dat de kettlebells een van de meest effectieve hulpmiddelen is om fitness te stimuleren, spierkracht op te bouwen en vet te verbranden, waardoor het begrijpbaar is dat steeds meer mensen zich wagen aan de kettlebell workout.

Steeds vaker geven zelfs filmsterren toe met de kettlebell te werken en als je je ooit hebt afgevraagd hoe Gerard Butler aan zijn gespierde King Leonidas of Sparta lijf kwam in de film 300, dan weet je nu het antwoord: Ook hij had zijn gespierde strakke lijf te danken aan kettlebell workouts!

Is De Kettlebell Workout Echt Zo Fantastisch?

Als je de kettlebell enthousiastelingen mag geloven, heb je naast de kettlebell geen ander hulpmiddel meer nodig, want de kettlebell “bouwt spiermassa, uithoudingsvermogen en zelfs aerobisch vermogen”. Deze claims zijn daarom onderzocht door de universiteit van Wisconsin, om te kijken of de kettlebell workout inderdaad zo´n positieve draai aan je leven kan geven.

Onderzoeker John Porcari zegt daarop in het rapport dat werd gepubliceerd in ACE FitnessMatters, dat ze vooral hebben onderzocht hoeveel calorieën je precies kunt verbranden tijdens een kettlebell workout, en de resultaten waren behoorlijk indrukwekkend!

De studie omvatte 10 mannen en vrouwen tussen de 29 en 46 jaar, die een typische kettlebell workout uitvoerden bestaande uit verschillende swing en til oefeningen met een bepaald ritme, gedurende 20 minuten lang. Alle 10 proefpersonen waren reeds bekend met de kettlebell, waardoor ze de oefeningen vloeiend konden volgen.

Hun fitness niveaus werden gemeten voor en tijdens de training door het meten van hun hartslag, zuurstofverbruik en bloed lactaat, om een duidelijk beeld te verkrijgen. Uit de resultaten bleek dat de gemiddelde deelnemer ongeveer 20 calorieën per minuut verbrandt tijdens de kettlebell workout, wat overeenkomt met een verbranding van wel 400 calorieën in maar 20 minuten.

Volgens de onderzoekers zijn deze resultaten typisch en kan men de 20 durende actie vergelijken met het rennen van een zes minuten mijl of cross country skiën heuvelopwaarts, beiden activiteiten die een behoorlijk cardio vermogen eisen.

Daarnaast hebben de onderzoekers ontdekt dat de deelnemers zowel workout hartslag en optimale zuurstofopname bereikten, wat suggereert dat de kettlebell workout een meer intensievere training is dan het standaard gewichtheffen.

Goed Nieuws Voor de Kettlebell Workout

“Dit is goed nieuws voor mensen die op zoek zijn naar een zeer goede resistentie training workout die ook nog eens helpt om vet te verbranden en af te vallen”, zegt onderzoeker Chad Schnettler van de universiteit van Wisconsin. “Ook voor mensen die niet heel veel tijd hebben om aan hun gezondheid en uithoudingsvermogen te werken, is de kettlebell workout de perfecte training om de beste resultaten te behalen”, zoals blijkt uit het officiële rapport.

Categorie: Kettlebell Workout


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/kettlebelloefeningen.org/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399