De Vele Voordelen van de Kettlebell

kettlebellIn al mijn jaren als fitness enthousiast heb ik nog nooit zo´n geweldig veelzijdig apparaat voor vet verbranding gezien als de kettlebell.

Niet alleen is deze gietijzeren bal met hengsel uitermate geschikt voor snel gewichtsverlies, maar zijn ze ook redelijk goedkoop om aan te schaffen, zeker als je een trainings pakket aanschaft met kettlebell workout DVD´s en kettlebell samen.

Maar naast de lage prijs, zul je ook merken dat het een plezierige vorm van lichaamsbeweging is. In feite heb ik nog nooit met een klant gewerkt die niet uiteindelijk verknocht raakte aan het werken met de kettlebells.

De voordelen van trainen met de kettlebell zijn makkelijk aan te geven en zeker als je graag veel vet wilt verliezen, je lichaam strakker en sterker maken en een betere conditie krijgen, dan zul je zien dat de kettlebell een uitermate geschikte keuze is.

Voordelen van de Kettlebell:

1. Je kan meer vet verbranden in minder tijd met de kettlebell
Kettlebelltraining is zo verschillend van conventionele gewichtstraining omdat het zich richt op natuurlijke bewegingen van het lichaam die alle spieren in je lichaam gebruiken. Dus in plaats van dat je alleen een paar spiergroepen per oefening traint, zul je met de kettle bell je hele lichaam trainen als een complete eenheid.

2. De kettlebell verhoogt je stofwisseling
Je lichaam heeft zich ontwikkeld om te functioneren in bepaalde bewegingspatronen of het nu gaat om bukken of gehurkt zitten. Het zijn deze exacte bewegingspatronen die de kettlebelltraining nabootst en door deze patronen te herhalen zal je snel lichaam sterker, slanker en leniger worden. Over het algemeen behaal je met de kettlebells zeer snel resultaten en zul je versteld staan van de veranderingen.

3. Je blijft calorieën verbranden zelfs na het sporten
Het zogenaamde EPOC effect (excessive post exercise oxygen consumption) is een grote reden waarom ze zo effectief zijn voor vet verlies. Bepaalde intensieve lichaamsbeweging, zoals kettlebell training, zorgt dat je lichaam in een anearobe zone komt waardoor je langer extra calorieën blijft gebruiken, soms zelfs wel tot 24 uur na je laatste kettlebell training.

Afwisselende Kettlebell Training Voor de Beste Resultaten

Als je dan ook nog bedenkt dat je met het gebruik van deze gietijzeren bal een afwisselende training sessie kan samenstellen die je overal en altijd kunt doen, en daardoor wel 20 calorieën per minuut gebruikt, wordt het al snel duidelijk dat de kettlebell een van de meest effectieve hulpmiddelen is om je lijf in vorm te krijgen.

Categorie: Kettlebell Workout


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/kettlebelloefeningen.org/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399