Kettlebell Kopen Hoe en Waar Koop Je Je Eerste Kettlebell?

kettlebellVoordat je aan de gang gaat met de kettlebell workout, moet je natuurlijk een goede kettlebell kopen om alle oefeningen naar behoren uit te voeren.

Daarom is het handig om te weten waar je op moet letten als je een kettlebell gaat kopen, want er zijn verschillende variaties, gewichten en uitvoeringen.

Zorg er voor dat je de juiste kettlebell koopt, zodat je het meeste voordeel uit je workout kan halen.

Als je niet precies weet waar je een goede kwaliteit kettlebell kunt kopen, of niet weet hoe je moet beginnen, kun je altijd ervoor kiezen om een speciaal kettlebell workout pakket te kopen.

In dit pakket zit niet alleen een uitgebreide DVD box met een compleet workout schema, maar ook een kettlebell van goede kwaliteit.

Zo weet je zeker dat je op de juiste manier begint en de meest effectieve oefeningen doet voor een gegarandeerd restultaat.

===>>> Het speciale Kettlebell Pakket kun je hier verkrijgen <<<===

De Drie Categorieën in Kettlebells

 1. Professionele kwaliteit stalen kettlebells
 2. Standaard gietijzeren kettlebells
 3. Kettlebell gewichten met Beschermingslaag

Natuurlijk is het materiaal van deze verschillende categorieën anders, maar je zult ook verschil zien in ontwerp, vorm en grootte.

 • Wedstrijd kettlebells zijn altijd dezelfde maat, maar worden al dan niet hol gemaakt om de verschillende gewichten te behalen.
 • Wedstrijd kettlebells hebben een complete kale stalen afwerking
 • Standaard kettlebells zijn vaak gemaakt van gietijzer al dan niet met een beschermlaag, waardoor ze vaak iets groter zijn dan wedstrijd kettlebells, maar ook goedkoper
 • Standaard kettlebells hebben vaak een gekleurde laag en zijn iets ruwer
 • Kettlebells verschillen nogal in vorm, dikte, grip en afwerking, afhangend van de producent

Over het algemeen wordt aangeraden om met een standaard kettlebell te beginnen, zodat je rustig kunt kijken of je het inderdaad leuk vindt om te doen en of je ermee door gaat.

Deze standaard kettlebells zullen rond de 40 euro kosten om mee te beginnen, de goedkopere zijn vaak zo groot en onhandelbaar, dat je al snel óf stopt, óf een andere zult moeten kopen, dus houdt er rekening mee dat je rond dat bedrag kwijt bent.
Als beginneling kun je goed starten met 1 gewicht, later kun je eventueel meer gewichten aanschaffen om verder door te trainen, maar vooral het eerste half jaar heb je genoeg aan 1 kettlebell.

Welk Gewicht Kettlebell Kopen Voor Het Beste Resultaat?

 • Voor vrouwen 60+, of mensen die lang niet aan sport hebben gedaan of met lichte rugklachten rondlopen wordt vaak de 4 kilo kettlebell aangeraden, als je verder blessurevrij bent als vrouw, kun je beter beginnen met een kettlebell van 8 kilo.
 • Vrouwen die al langer bezig zijn met gewichten en veel sporten, kunnen gaan voor de 12 kilo kettlebell. Ook mannen 65+ of die zeer lang niet aan sport hebben gedaan en blessuregevoelig zijn, kunnen met een 12 kilo kettlebell beginnen.
 • De 16 kilo kettlebell is voor mannen die beginnen met de kettlebell ongeacht hun sportniveau, zolang ze blessurevrij zijn.

Verder zijn er nog allerlei zwaardere kettlebells te koop, maar die zijn voor gevorderden en speciale oefeningen.

Als je niet precies weet hoe je de oefeningen uit moet voeren, doe je er verstandig aan om professionele training te volgen om te leren hoe je de kettlebell oefeningen precies moet uitvoeren.

Is er geen goede training bij jou in de buurt, dan is de perfecte oplossing om de lessen van Jesse van der Velde te volgen, een van Nederlands beste kettlebell trainers, die een kettlebell workout DVD set heeft samengesteld.

Deze kettlebell workout DVD set bevat tevens een hoge kwaliteit kettlebell! Kopen hoeft dus niet in een winkel, je krijgt je bestelling gewoon makkelijk en snel thuis!

Categorie: Kettlebell


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/kettlebelloefeningen.org/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399