Krachttraining Voor Een Betere Vetverbranding

vetverbrandingKrachttraining is vaak een ondergeschoven kindje als het gaat om afvallen en vetverbranding, omdat mensen vaak denken dat ze juist meer cardio moeten gaan doen om sneller de kilootjes kwijt te raken.

Krachttraining levert je echter niet alleen meer kracht, meer spiermassa, een beter gevormd lichaam, een betere balans en sterkere botten, maar zorgt ook nog eens voor een optimale vetverbranding!

Natuurlijk hebben we naast de kracht training ook aërobe of cardio training nodig, voor de algemene fitheid, betere hart-en longfunctie en om onze bloeddruk gezond te houden.

Het tillen van gewichten kan ons helpen om in de hogere intensiteit gebied te krijgen waar we werken op meer dan 75% van ons kunnen, een inspanning die nodig is om gebruik te maken van de zogenaamde nabrandtijd (EPOC), maar dat kan slechts gedurende korte spurts van krachtinspanningen.

Als je traint met gewichten zul je niet op hoge intensiteit kunnen werken gedurende een langere periode, wat veel makkelijker te bereiken is op een loopband, fiets of met een andere vorm van aërobe beweging.

Als we gaan kijken naar het aantal calorieën dat je verbrandt bij de verschillende soorten beweging, dan zul je al snel merken dat je met een langdurige aërobische beweging over het algemeen het dubbele kan verbranden dan met gewichtstraining gedurende dezelfde periode, maar dat neemt niet weg dat je gewichtstraining zomaar aan de kant moet zetten als je wilt zorgen voor een betere en effectievere vetverbranding.

Moet je Bewegen Voor of Na je Ontbijt voor Betere Vetverbranding?

Dit is een vraag die vaak gesteld wordt en als je gaat kijken op het internet, zul je zowel voorstanders vinden van workouts voor je ontbijt, als wel om het erna te doen en als je kijkt naar het algehele verbruik van calorieën over een periode van 24 uur, zul je zien dat het vrij weinig uitmaakt.

Men zegt wel eens dat je meer vet zult verbranden op een lege maag, maar juist omdat je energie inname, verbruik en metabolisme alles redelijk uitbalanceren, zul je niet veel verschil zien. Hetgeen dat echt verschil maakt als het gaat om vetverbranding, is het feit hoeveel calorieën je echt eet, hoeveel je beweegt gedurende de dag en hoeveel je in totaal dus verbrandt.

Echter, blijf wel het laatste nieuws volgen over dit topic, want totdat het precies is uitgezocht hoeveel maaltijd timing het vetverlies kan manipuleren, kan dat antwoord nog behoorlijk veranderen, plus zoals je misschien weet, zijn er ook diëten die vetverbranding versnellen door beperkte inname van koolhydraten, zodat je lichaam bijna 24 uur per dag bezig is om je lichaamsvet te verbranden om aan energie te komen.

Wat wel heel erg duidelijk moet worden uitgelegd, is het feit dat mensen die gewoon een gebalanceerd ontbijt eten over het algemeen makkelijker op een gezond gewicht blijven en sneller vet kwijtraken, dus zorg er in ieder geval voor dat je niet je ontbijt helemaal overslaat, als je eerst wilt trainen.

De Beste Strategie voor Vetverbranding

Als je op alle mogelijke manieren je vetverbranding wilt versnellen, dan zijn er een paar dingen die je kunt doen.

Weliswaar komt het altijd neer op de factor meer calorieën verbranden dan dat je binnenkrijgt, en zorgen dat je spiermassa behoudt door genoeg eiwitten binnen te krijgen.

==>>Wil je graag snel 3-6 kilo vet kwijt, bekijk dan dit eiwitprogramma.<==

Gewichtstraining zal zorgen voor een betere en sterkere spiermassa, waardoor je gedurende de hele dag een klein beetje meer calorieën zult verbranden. Toegegeven, het verschil zal geen honderden calorieën zijn, maar wie het kleine niet eert ….

Dus, meer spieren zorgt voor een betere RMR (resting metabolic rate, of wel basale metabolische snelheid), waardoor je makkelijker calorieën verbrandt.

Zorg dat je genoeg gewichten gebruikt, de training moet echt op het randje van je kunnen zitten, gevolgd met voldoende rust om je spieren bij te laten komen en herstellen van de inspanning.

Verder moet je ook zorgen dat je een hoge intensiteit cardio training toevoegd aan je dagelijkse lichaamsbeweging. Vooral het gebruik van de zogenaamde HIIT trainings schema´s, waardoor korte spurts waarbij je op uiterste kracht beweegt, afgewisseld met korte rustperiodes hebben een hoge vetverbrandings graad.

Combinatie van Cardio en Gewichten de Ultieme Vetverbranding Strategie

Er komen steeds meer berichten en onderzoeken die bevestigen dat de ultieme vetverbranding strategie gelinkt kan worden aan het werken met de kettlebell.

De zogenaamde kettlebell workouts zijn de perfecte manier om zowel cardio training te doen, als het trainen van al je spieren, PLUS je zorgt voor betere balans, lenigheid en stabiliteit. Voeg daar aan toe dat de kettlebell workout perfect samengaat met het zogenaamde HIIT trainingsschema, waardoor de weg naar vetverbranding nog makkelijker wordt.

Categorie: Vet Verbranden


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/kettlebelloefeningen.org/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399