Snel Vet Verbranden

snel vet verbrandenWil je graag afvallen en snel vet verbranden? Waarschijnlijk weet je wel dat de snelheid van je stofwisseling of metabolisme daarbij van groot belang is. Hoe sneller je metabolisme, hoe sneller je lichaam je voedsel afbreekt en omzet in energie. Met een snelle stofwisseling kom je minder snel aan en val je sneller af!

De snelheid van je metabolisme is van een aantal factoren afhankelijk, denk bijvoorbeeld aan leeftijd, erfelijkheid, geslacht, de hormoonhuishouding en lengte.

Op de meeste van deze factoren hebben we geen enkele invloed, maar er zijn wel een paar manieren om je stofwisseling te stimuleren, door:

Spiermassa Op Te Bouwen

Door te trainen met gewichten, de zogenaamde krachttraining, kun je meer spierweefsel opbouwen. Zelfs in ruststand verbruiken je spieren veel meer energie dan vetweefsel.

Ochtendgymnastiek

“Morgenstond is goud in de mond” is in dit geval helemaal waar. Door wat aan lichaamsbeweging te doen in de ochtend, zet je als het ware je systeem in werking, waardoor je stofwisseling de hele dag op een hoger pitje staat.

Veel Water te Drinken

Je lichaam bestaat voor 70% uit water en heeft om goed te functioneren veel water nodig. Zo zie je dat bij een lichte dehydratie (uitdroging) je lichaam de stofwisseling vertraagt. Genoeg water drinken is dus essentieel voor een goede spijsvertering. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die acht glazen water per dag drinken een snellere stofwisseling hebben dan mensen die vier glazen op een dag drinken. IJskoud water werkt trouwens nog stimulerender!

Vaker te Eten Of Niet

Dit is een hele belangrijke en je bent er misschien verbaasd over? Door drie grote maaltijden per dag te eten vertraag je je stofwisseling. Je kunt veel beter dezelfde hoeveelheid voedsel verdelen over 5 of 6 maaltijden. Zo ‘denkt’ je lichaam dat er altijd genoeg te eten is en slaat daarom minder snel vet op als reserve. Er komen echter steeds meer studies die aangeven dat voor sommige mensen deze methode helemaal geen verschil maakt, of juist het tegenovergestelde resultaat behaalt. Er zijn dan ook veel mensen die juist met een onregelmatig schema betere resultaten behalen. Daarom zou je voor je zelf het beste verschillende eetschema´s kunnen proberen en de resultaten opschrijven, zodat je na verloop van tijd weet waar JOUW lichaam het beste mee over weg kan.

Eet (tijdelijk) Meer Proteïnen

Om proteïnen te verbranden heeft je lichaam twee keer zoveel energie nodig als bij bijvoorbeeld koolhydraten. Ook heb je er langer een vol gevoel van.

Het volgen van een eiwitdieet is om deze reden ook zo effectief.

Proteïnen, ofwel eiwitten, kun je vinden in vlees, kip, vis, tofu, eieren, noten, bonen en zuivelproducten. Het volgen van een eiwitdieet is om deze reden ook zo effectief.

Voedseltrucjes

Pittig eten; kruiden zoals chilipepers verhogen je metabolisme 20% gedurende een h alf uur naar de maaltijd. Kort maar krachtig dus.
Zwarte koffie: koffie zonder suiker en melk stimuleert de spijsvertering ook.
Groene thee: idem
Drink ’s ochtends water met citroensap (en evt. Olijfolie), dit geeft je stofwisseling een flinke opkikker.

Met deze tips kun je je stofwisseling flink opschroeven en lekker snel vet verbranden!

Categorie: Vet Verbranden


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/kettlebelloefeningen.org/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399