Vetverbranding Stimuleren

vetverbranding stimulerenVetverbranding stimuleren hoeft eigenlijk helemaal niet zo moeilijk te zijn. Het draait om de juiste combinatie van de goede dingen eten, krachttraining en cardiotraining. In dit artikel zullen we bespreken hoe je een goede balans tussen deze drie kunt krijgen.

Vetverbranding Stimuleren Met Behulp Van Voeding

Een gezonde en gebalanceerde voeding is een van de meest belangrijke punten als het gaat om goede gezondheid, een gezond gewicht en het kunnen stimuleren van vetverbranding.

Overschakelen naar een gezonder eetpatroon is dus een van de meest belangrijke dingen die je kunt doen, als je besluit dat je een betere conditie wilt bereiken.  Door bijvoorbeeld het eten van een heel koolhydraatrijke maaltijd (met zetmeelhoudende producten), krijg je een piek in je bloedsuikerspiegel en vervolgens een plotselinge daling.

Dat maakt dat je je slap voelt en hongerig. Dat maakt het vervolgens moeilijker om te trainen.

Eet je daarintegen een gezonde maaltijd, boordevol eiwitten en voedingsvezels, dan blijft je bloedsuiker stabieler, voel je je fitter en hou je het langer vol.

Eiwitdieet helpt bij verbranding van vet doordat je lichaam in plaats van suikers uit koolhydraten de vetten uit je lichaam gaat gebruiken als hoofdleverancier van de energie.

Dit betekent dat je puur vetverbranding hebt en dus makkelijk 3 a 6 kilo in 10 dagen kwijt kunt raken zonder honger te leiden.

Een ander belangrijk aspect is dat je vaker moet gaan eten. Door je maaltijden te spreiden over de dag, stimuleer je de stofwisseling in je lichaam. Je lichaam krijgt de boodschap dat het geen vet hoeft op te slaan, omdat er altijd genoeg brandstof voorhanden is. Eet daarom een ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje en avondeten maar zorg daarbij wel, dat je niet meer calorieen gaat eten dan je verbrandt per dag, want dat zou betekenen dat je alsnog zult aankomen.

Verder is het belangrijk dat je genoeg water blijft drinken gedurende de hele dag. Niet alleen zal dit helpen om je hongergevoel onder controle te houden, maar het helpt je om je lichaam gehydrateerd te houden en vetverbranding te stimuleren.

Vetverbranding Door Beweging

Naast een goede voeding, is beweging heel erg belangrijk voor je vetverbranding. Vooral het doen van gewichttraining is erg bevoorderlijk. En steeds meer onderzoeken tonen aan dat gewichtstraining en het sterker maken van je spieren veel effectiever werkt om je vetverbranding te stimuleren, dan het doen van lange cardio sessies.

Cardio training heeft zeker een plaats als je wilt afvallen en vetverbranden, maar het is lang niet zo effectief als men dacht. Als je vooral cardio doet om je uithoudingsvermogen te verbeteren en je algehele gezondheid op peil te houden, zou je ook een andere types training moeten bekijken, zoals bijvoorbeeld HIIT training of tabata training. Dit soort trainingen gaan uit van beweging op een intensiever niveau, gedurende kortere tijd. En de afwisseling kan zeker een goede stimulans zijn om vetverbranding tot stand te brengen.

Naast de cardio moet je echter niet de gewichttraining vergeten. En je hoeft echt niet bang te zijn om meteen super breed en gespierd te worden, daar is uiterste intensieve training voor nodig gedurende vele jaren, plus een genetische aanleg die niet voor iedereen is weg gelegd.

Echter, een training zoals bijvoorbeeld de kettlebell workout, zal vetverbranding stimuleren en er voor zorgen dat je gedurende de hele dag een actieve stofwisseling houdt. De kilo´s vet smelten letterlijk weg!

Verder is het ook erg belangrijk om voor continuïteit te zorgen. Dat betekent dus meerdere keren per week iets extra aan beweging doen en over het algemeen kiezen voor gezonde voeding. Natuurlijk kan iedereen zich eens lekker te buiten gaan, maar zolang je het een beetje onder controle houdt, hoeft dat geen probleem te zijn.

Als je deze richtlijnen volgt, zul je merken dat vetverbranding stimuleren steeds makkelijk wordt, maar als je ondersteuning nodig hebt is het misschien een goed idee de speciale kettlebell workout DVD serie te bekijken, die je precies laat zien hoe je lichaam een echte vetverbrander wordt!

Categorie: Vet Verbranden


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/kettlebelloefeningen.org/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399